• 7 klapper

Vorige week moesten we in Rijswijk aantreden tegen Semper Altius VE2. We begonnen niet al te sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd. Was ook nog eens weer een \"echte\" grasmat, waar de bal niet altijd precies deed wat je verwachtte. We kwamen op een 3-0 achterstand en wisten in de 2e helft toch nog een aardig partijtje op de mat te leggen. Echter was de eindstand 5-3. Dan moest het maar de week daarop gebeuren, tegen de zwaluwen. Al jaren de rode lantaarndrager in deze klasse.

En het was dus zover, thuis tegen de zwaluwen uit Vlaardingen. Het veld lag er goed bij en met 12 graden waren de weergoden ons ook goedgezind.
    De wedstrijd was nog maar 1 minuut oud of onze spits Martijn (Tinuzz) wist de bal met een perfecte schuiver achter de keeper te leggen. Al snel bleek dat de tegenstander weinig in de melk had te brokkelen, zeker in hun laatste linie. Op het middenveld en in de spits liepen 2 mannen rond, die nog voor de nodige actie konden zorgen. Het was dan ook de spits die de 1-1 wist te maken. De zwaluwen dachten uiteindelijk hun vleugels terug te krijgen, maar dat lieten we toch niet gebeuren?
    Nee, via een aantal leuke aanvallen kregen we meerdere kansen. Het duurde dan ook niet lang of de goals vielen. Tinuzz moest helaas nog in de 1e helft geblesseerd het veld verlaten.

Wat de ruststand was weet ik niet meer, je leest straks wel wat de eindstand is. In de 2e helft gingen we verder met het aanvalsspel van de eerste 45 minuten. Er werd flink gescoord en onze 2e spits Patrick B. had zijn teller op 3 gezet (hattrick, zal wel in de naam zitten). Ondertussen hadden Wim. Patrick S. en gastspeler Niels ook nog gescoord. Als je dan zo aanvallend speelt en de score weet uit te bouwen, dan kan het gebeuren dat de tegenstander wat ruimte krijgt voorin. Ze wisten dan ook nog hun 2e treffer te maken. Jos wist als invalkeeper in de 2e helft de schade verder te beperken, maar had het vooral koud gekregen. De eindstand was dus 7-2.
    Nog even een feitje over de zwaluwen: hun grensrechter , die niet fit was, was normaal gesproken basisspeler. Oh ja? Zowat? Deze man had de respectabele leeftijd van 81 jaar. En geen slijtage in zijn rechterarm, want de vlag ging met grote regelmaat de lucht in.

Dus voor alle \"oudere\" leden van Vitesse Delft is er nog altijd een plek in een team, waar je op je eigen niveau een balletje kan trappen. Haal die voetbalschoenen uit de wilgen en trek ze weer aan.