• 180 minuten in 5 dagen....pffffffffffff

    Voordat we op zaterdag 18 januari moesten aantreden tegen HBSS VE2, hadden we op dinsdagavond daarvoor een inhaalwedstrijd op het programma staan. De uitwedstrijd tegen TAC'90 VE3 werd gespeeld om 20.00 uur. Zoals velen van ons wel weten is het bijna onmogelijk om een uitwedstrijd tegen TAC te winnen. Zo ook deze wedstrijd, de eindstand was uiteindelijk 7-3. 1 dikke vette aantekening voor deze wedstrijd was het fluiten van de scheidsrechter. Deze man was verantwoordelijk voor minimaal 4 doelpunten van TAC, of het nu ging om een bodycheck die bij het ijshockey niet had misstaan of een strafschop voor een overtreding buiten de 16 of een buitenspel doelpunt, waarbij onze grensrechter volledig genegeerd werd....hij deed zijn best. Oh ja aan de andere kant was elke aanval van ons minimaal buitenspel of er was een overtreding geconstateerd. Een wedstrijd waarbij beide teams zich van hun goede kant lieten zien, eindigde op deze manier in mineur voor ons.

    Zaterdag 18 januari stonden we dan om half 3, amper hersteld (fysiek) van de dinsdagavond, alweer in de wei. De wedstrijd in de onderste regionen was een belangrijke. HBSS na 7 wedstrijden nog zonder punten en wij met 4 punten. Er kon dus een gat worden geslagen met de 2 rode lantaarndragers uit onze klasse. Het elftal zag er weer anders uit dan dinsdagavond, maar ook nu hadden we er zeker alle vertrouwen in. Hierbij speelde uiteraard ook mee dat we konden vertrouwen op onze top scheidsrechter Matti, die zijn wedstrijden altijd neutraal en objectief leidt. Wat een verademing is dat.
    De eerste helft ging gelijk op, aan beide kanten werd leuk gecombineerd, waardoor er ook een aantal kansjes ontstonden. Wij hadden gelukkig Patrick S, in de goal, die met katachtige bewegingen zijn doel schoon hield. Aan de andere kant moest de keeper echter 1x de bal uit het net halen. Het was Wim die voor zichzelf wat ruimte creΓ«erde en vervolgens met een vernietigend schot de bal in de bovenhoek wist te leggen (1-0). Niet veel later probeerde hij het nog een keer, waarbij de bal echter de lat raakte en weer het veld in stuiterde. In de rebound kwam Rick net te laat.

    In de rust was het nodig om het elftal op diverse plekken te wijzigen, sommige spelers waren nog niet volledig hersteld van de dinsdagavond. Zo kwamen er een andere keeper, 2 spitsen, 2 middenvelders, een back en een ander centraal duo op het veld te staan. Nee, dat waren niet allemaal verse wisselspelers die erin kwamen, er moest geschoven worden met wat we hadden. Op zich pakte dit goed uit, gedurende de 2e helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Alleen de sfeer veranderde wat in het veld, HBSS had een paar spelers die hun irritaties niet in bedwang konden houden (vooral verbaal) en klaagden bij iedere overtreding over het feit dat het de zoveelste was. Aan hun kant was het niet veel anders, alleen wij klaagden niet zoveel. Matti wist echter de touwtjes strak in handen te houden en alles verliep verder goed. Ondertussen moest Arthur echter geblesseerd het veld verlaten en kon Mahmoud weer terugkeren op rechtsback. HBSS probeerde met man en macht een doelpunt te maken, maar daar staken menig Vitesse veteranen een stokje voor. Met name onze keeper in de 2e helft (Rick) wist ook de nodige schoten op het doel te keren en hield zijn doel schoon. Ongeveer 10 minuten voor tijd moest Matti toch optreden. Bij een duel tussen Antonio en een speler van HBSS ontstond een kort (slap) handgemeen. Beide spelers mochten gaan afkoelen buiten het veld, nadat ze mekaar ook al de hand weer hadden geschud. Kort daarna vond Edwin dat ondergetekende ook weer moest terugkeren in het hart van de verdediging, om de boel dicht te houden. Van beide teams was veel gevraagd qua inzet en kracht, de meesten zaten er aardig doorheen. Gelukkig wisten we de 3 punten in de wacht te slepen en het gat van 7 punten was daar. Nu is het zaak iedereen weer fit te krijgen voor aanstaande zaterdag, de uitwedstrijd tegen Semper Altius VE2 staat op het programma. Ook zij hebben 7 punten, maar een wedstrijd minder. Misschien valt er ook hier weer wat te halen.
rfwbs-sliderfwbs-slide