• Zwaluwen '30 1 - Vitesse Delft 1: 3 - 0

Vitesse leed een duidelijke nederlaag in Hoorn tegen Zwaluwen ’30. Vitesse bleef lang kansrijk in de wedstrijd. Het 1e gedeelte van de wedstrijd was het zelfs de ploeg met het meeste balbezit en speelde het niet onaardig. Echt gevaarlijk werd het daarbij echter niet. ‘Geteisterd’ door weer vele blessures en een schorsing was er verdedigend wel flink wat aangepast. Desondanks hield Vitesse de zaken behoorlijk goed dicht door heel compact/gedisciplineerd te spelen. Zwaluwen had het daar moeilijk mee en kreeg niet de ruimte die het zo graag heeft met zijn snelle wendbare spelers, dat bleek later. De wedstrijd leek op een gelijke ruststand af te stevenen, maar de warrig leidende scheidsrechter besloot zelf maar eens in te grijpen door Zwaluwen een strafschop te geven voor een handsbal waarvoor in het betaalde voetbal geen strafschop wordt gegeven. Waar moet je je arm anders laten? Zelfs de vriendelijke grensrechter van Zwaluwen(ja die zijn er ook!) zei dat het een onterechte strafschop was, voor wat het waard is. Vitesse was gedupeerd en ging met een niet geheel terechte achterstand de rust in. De 2e helft startten beide ploegen rommelig. Er waren weinig combinaties, maar veel misstanden en/of balverlies. Zwaluwen grossierde inmiddels in gele kaarten want de scheidsrechter hij bleef ze veel te snel trekken. Aan het einde van de wedstrijd werd ook Vitesse slachtoffer. Na een kwartier in de 2e helft veranderde het spelbeeld. Vitesse moest iets, want het stond nog steeds achter. Door de iets aanvallender instelling echter kreeg Zwaluwen wat het wilde n.l. ruimte om te bespelen met hun snelle wendbare spelers en dat deden ze knap. Na de 2-0 en een aanvallende wissel aan de kant van Vitesse was ‘het’ verdedigend niet meer goed bij Vitesse en het is dat Justin van Look tot 2x toe een sta in de weg was anders had de uitslag nog hoger uitgevallen. Een teleurstellende uitslag waar meer leek te halen voor Vitesse. Aan het einde van de wedstrijd misdroeg een speler van Zwaluwen zich nog door zijn broek te laten zakken en grove taal te bezigen naar toeschouwers. Bovendien wilde hij een verzorger van Vitesse, die daar iets van zei, te lijf met een voetbalschoen in de hand. Niet goed dus!

In de 4e minuut het 1e schot op het doel van Zwaluwen. De pegel van Dyon Rosbergen was echter recht op de keeper af en dus een gemakkelijke prooi voor de keeper. Moeilijker had hij het met het schot van Rene de Graaf in de 7e minuut op aangeven van Jevon Blijd. Een 1e teken van leven van Zwaluwen in de 13e minuut. Rechts op de achterlijn won een speler een duel, gaf een trekbal, waarna de bal hoog over werd geschoten. In de 19e minuut werd Justin bijna verschalkt door een snel genomen vrije trap vanaf de middenlijn. Hij stond ver voor zijn doel en de bal ging maar net over. Tot dan was het een aardige wedstrijd met een sterker Vitesse, maar de wedstrijd zakte wat in en het werd rommeliger. Beide ploegen slaagden er niet meer in om combinaties te maken en/of kansen te scheppen. Pas in de 30e minuut weer gevaar voor een doel dat van Vitesse. Niet goed verdedigend wegwerken gaf Zwaluwen de kans naar rechts te openen. De rechtsbuiten haalde uit, maar Daan Burgering blokte knap. Uit de corner werd er een afvallende bal gegeven die werd ingeschoten door een speler van Zwaluwen. Roland Kranendonk sprong op om de bal te blokken, draaide daarbij een beetje waarna de bal de op zijn rug ‘liggende’ arm/hand raakte. De rest is al verteld. Nog een keer gevaar voor het doel van Vitesse in de 37e minuut. Een verloren kopduel gaf de linkerspits de mogelijkheid om vanaf links in te schieten, maar via de handen van Justin gin de bal voorlangs. De 2e helft startte ook rommelig. Beide ploegen kregen geen lijn in het spel. Vitesse trachtte wel aan te vallen, maar was onmachtig. Het eerste negatieve teken van het iets aanvallender Vitesse in de 64e minuut. Razendsnel counteren van Zwaluwen bracht de snelle aanvallers 1 op 1 met hun tegenstanders van Vitesse. Een steekbal neergelegd achter de verdedigers van Vitesse werd door uitstekend keeperswerk van Justin nog geen doelpunt, maar uit de gegeven rebound pegelde Zwaluwen de bal prachtig in het doel van Vitesse, 2-0. Een schoolvoorbeeld van hoe een counter gespeeld kan worden in de 69e minuut. Een onderschepte slechte inspeelpas, een razendsnelle omschakeling over diverse schijven en een mooi doelpunt, 3-0 en wedstrijd gespeeld. Vitesse wisselde en bracht 2 jonkies in t.w. A- en B-junior Pepijn Snel en Benjamin Lubanzadio. Toch nog een grote kans voor Vitesse in de 80e minuut. Een voorzet van links bereikte Rene die de bal mooi controleerde, maar zijn schot ging vanaf 6 meter van het doel hoog over. Het slotaccoord was weer voor Zwaluwen. Allereerst in de 82e minuut toen de rechtsbuiten zijn tegenstander van Vitesse wel heel gemakkelijk uitkapte, maar het been van de uitkomende Justin gaf redding. In de 84e minuut weer knap Justin na een solo over links besloten met een schot.