• Hoe anders was het deze wedstrijd

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de nog ongeslagen koploper PKC'85 op het programma. Vorige week hadden we nog de beschikking over een brede selectie, deze wedstrijd was de spoeling erg dun. Na afgelopen zaterdag waren er 5 spelers geblesseerd afgehaakt. We stonden nu met 13 man op het veld, met Lasja als gastspeler.
    Er moest flink geschoven worden in de opstelling, maar dat zijn we inmiddels wel gewend. De scheidsrechter, Mattie, liet de wedstrijd om 14.30 uur beginnen.

Al binnen 5 minuten kregen we 2 goede kansen op een doelpunt, maar het vizier stond nog niet scherp genoeg. Het blijkt de laatste wedstrijden wel alsof we de eerste minuten het gevaarlijkst zijn (vorige week 2x binnen 15 minuten raak), deze wedstrijd bijna raak. Gedurende de wedstrijd bleek al snel dat de koploper niet in zijn spel kwam. Er werd goed gedekt door ons en de aanval kwam geregeld in de buurt van hun doel. dit kwam onder andere door de goed passes van Arthur. Die probeerde met strakke ballen de spitsen in stelling te brengen. Met kansen voor Lasja, Rick en Patrick leek het een wedstrijd te worden met mogelijkheden. Uiteindelijk kwam ook PKC'85 wat beter in de wedstrijd en kreeg een paar opgelegde kansen die naast het doel belanden. Het ging daarna op en neer en werd een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Nog voor het einde van de 1e helft moest Patrick geblesseerd het veld verlaten, kreeg een tik tegen zijn knie en kon niet verder. Erik kwam als vliegende wissel het veld in. Het gebeurde dan toch in de 40ste minuut, Lasja dribbelde het 16 metergebied binnen en werd met een heupworp onderuit gehaald. De scheidsrechter was resoluut, een penalty!! Lasja legde zelf de bal klaar op de stip en schoot de bal onhoudbaar in de linkerhoek, 1-0.
    In de laatste minuten door de rust kreeg PKC nog een paar kleine kansjes, maar die konden ternauwernood om zeep worden geholpen, mede dankzij goed keerperswerk van Chris.

In de rust ging Bert (terugkerend van een blessure) wisselen voor Coga. Dit betekende weer een paar omzettingen in de verdediging. Het begin van de 2e helft was niet al te best, achterin werd iets te vaak ruimte weggegeven. Hierdoor kwam de tegenstander meerdere keren gevaarlijk voor ons doel.
    En uit 1 van de kansen kwam uiteindelijk de 1-1 tot stand. Hierna herpakten we ons weer en wisten ook nog een paars kansen te creëren. Het vele loopwerk werd Lasja teveel en leverde in beide benen kramp op, het lukte niet om verder te spelen. Bert, die nog beschikbaar was de 2e helft, kwam weer terug in het veld. Weer een paar omzettingen en deze keer bleek dat de angel een beetje uit de aanval was.
    Bij ons sloeg de vermoeidheid ook toe, bij de tegenstander ook, maar die hadden 7 wisselspelers.
    Zodoende wist PKC ook nog de 1-2 te scoren. Er werd nog van alles geprobeerd in de laatste minuten, maar het mocht niet baten. De eindstand bleef dus steken op 1-2.
    Het moet gezegd worden dat dit team zeer verdienstelijk heeft gespeeld tegen de koploper. Een compliment voor het hele team.

Volgende week weer een vrij weekend, zodat de nodige geblesseerde spelers weer kunnen herstellen, om vervolgens op 3 maart de blamage tegen Semper Altius weg te werken. En dat moet zeker lukken, als we zo spelen als vandaag.

Selectie: Chris, Marko, Jos, Bert, Mark, Hans, Arthur, Martijn, Patrick, Rick, Lasja, Erik en Coga.